ترفندهای لازم پتینه کاری برای تغییر دکوراسیون دیوار
با فراگیری چند ترفند آسان، قادر خواهید بود دکوری چشم نواز برای دیوارهای اتاقتان ایجاد نمایید و الزاماً نباید در این زمینه ماهر باشید.پتینه کاری
دیوارهای یک اتاق، از مهم ترین قسمتهای دکوراسیون خانه بشمار میروند. زیرا رنگ آنها تاثیر بسیاری در شکل کلی خانه و روحیه افراد خواهد گذاشت. از طرفی آسیبپذیرترین بخش های خانه نیز محسوب میشوند. چرا که قرار دادن تابلوها، دیوارکوبها، پردههای زینتی و برخورد وسایل خانه سبب آسیب دیدگی انها خواهد شد.
کافیست با فراگیری ترفندهایی آسان این ایرادها را برطرف نمایید. همچنین مواقعی هم اتفاق میافتد که حس میکنید دکوراسیون خانۀ شما تکرازی و یکنواخت شده است. در این شرایط لزومی ندارد هزینههای زیادی را پرداخت کنید و ابزار خانه خود را عوض کنید. با رنگ کردن دیوارها هم به تنهایی خواهید توانست تحولات بسیاری در دکوراسیون اتاق ایجاد نمایید.
۱ – پتینه با اسفنج :
این ترفند یکی از آسانترین و همچنین زیباترین ترفندهای نمایش طرح روی دیوار بشمار می رود. برای شروع زمینۀ دیوار را رنگ کنید و پس از آن یک تکه اسفنج را آمیخته به رنگ نمایید و به شکلی ضربهای به دیوار بزنید. لازم به ذکر است که اول اضافات رنگ را بوسیلۀ روزنامه بگیرید و بعد از آن شروع به رنگآمیزی نمایید.
۲ – پتینه با پارچه :
این روش نسبت به روش قبل، زمان بیشتری از افراد خواهد گرفت. برای اجرایی کردن این روش شما بایستی تکه پارچه های زیادی تهیه نمایید و هر مرتبه یکی از آنها را مچاله و با مقداری رنگ آمیخته کنید. سپس به شکل ضربهای به دیوار بزنید.
البته بشکلی دیگر نیز قادر خواهید بود از روش پارچه استفاده نمایید. بدین گونه که که یک مستطیل به اندازۀ عرض ۱۵cm و طول ۲۰cm از پارچهای را برش دهید. و به شکلی که دو سر پارچه را در دست دارید آنها را بر خلاف یکدیگر بپیچانید. لوله پارچه را با رنگ آمیخته نمایید و مثل یک وردنه روی دیوار بکشید.
۳ - بافتدار کردن دیوار در پتینه :
برای بافتدار نمودن دیوار راه های گوناگونی وجود دارد. مانند ترکیب پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغنی ساختمان جهت ایجاد خمیری تقریباً شل تا برای بافت دار کردن دیوار بهره گیری شود.
۴ - روش رنگبرداری :
این ترفند نیز بوسیلۀ پارچه اجرایی میشود. تفاوت آن در این است که در این روش پارچه رنگ اضافی روی دیوار را به خود خواهد گرفت. در آغاز دیوار مورد نظر را آماده نموده و رنگ را بوسیلۀ قلم مو به شکل نیمه رقیق روی دیوار بکشانید. سپس یک دستمال نخی را که مچاله کرده اید را به دیوار خیس بشکل ضربهای بزنید. در نهایت رنگ از دیوار برداشته می شود و با انتقال رنگ، نطرح مچالۀ پارچه بر روی دیوار خواهد ماند.
۵ -راه راه کردن دیوار در پتینه :
این تکنیک اغلب برای اتاقهای خواب مناسب می باشد. بعنوان مثال میتوان از این تکنیک را فقط برای دیوار طرف تختخواب مورد استفاده قرار داد. ابتدا قسمت وسط دیوار را دریابید و بعد از آن ۵/۷cm از هر طرف این قسمت مرکزی به اطراف بروید. از این رو نخستین نوار ۱۵ سانتیمتری بوجود می آید. به همین روش همۀ دیوار را به نوارهای ۱۵ سانتیمتری بخش بخش کنید.
بوسیلۀ شاقول خطوط را بکشید یا از طرح نقطهچینهای بزرگ استفاده نمایید و بطرف پایین دیوار بکشید. بعد از آن با چسب نواری کاغذی یک طرف خطوط دارای علامت را پوشش دهید؛ به شکلی که چسب در درون نوارهایی که باید باشند چسببیده بشود. در نتیجه به شکل یکی در میان این بخش ها را رنگ کنید.
در همۀ تکنیک هایی که در بالا ذکر شد، هماهنگی رنگها اهمیت بسیار بالایی دارد. از این رو، در زملن رنگ آمیزی به نکات زیر توجه داشته باشید :
در روش رنگبرداری سریع بودن مهمترین موضوعی است که باید به آن توجه نمود، چرا که امکان دارد لایه رنگ سریعاً خشک شده و رنگبرداری آن سریع صورت گیرد. در این شرایط قادر خواهید بود ابزار را با مقداری تینر روغنی آمیخته کنید و به سطح رنگ بزنید. بعد از اینکه وسایل شما (پارچه، کیسه پلاستیکی و…) به رنگ درآمیخته شد، آن را تعویض نمایید.
سایر مقالات آمیتیس نگار را می توانید از اینجا دنبال کنید.