هنر پتینه کاری

هنر پتینه کاری

پتینه کاری در لغت

در این قسمت، میخواهیم شما را با هنر پتینه کاری آشنا کنیم. پتینه (Patina) در لغت به معنای خوردگی سبز رنگ در فلزهی مس و اجسام پتینه می باشد. در دنیای هنر، پتینه‌کاری به معنای فرسودگی اشیاء و امور هنری با استفاده از  بافت و بوجود آوردن صورتی کهنه و فرسوده یا اکسید می باشد. در پتینه کاری با استفاده از رنگ‌های پوششی، روشن و تیره‌، و مات‌، به اجسام  حالتی فرسوده، دارای خوردگی و کهنه می دهند. نخستین اطلاعات مرتبط با هنر پتینه کاری به ایجاد تولیدات مس توسط یک نفر به هزاره سوم قبل از میلاد مربوط می شود.  

معنای پتینه در دنیای معماری

هنر پتینه در زمینۀ معماری داخلی به هنری می گوییم که از سوی نقاشان ساختمان و با بهره مندی از رنگ های دکوراتیو با استفاده از وسایل گوناگون به صورت های ۳ بعدی، مات و … روی سطوح مختلف صورت می گیرد. پتینه‌کاری، در معنایی نشان دهنده نماهای قدیمی و مدل های سلطنتی خانه ها و کاخ‌های زمان های گذشته می باشد. حرفۀ پتینه کاری بهره گیری از الوان گوناگون  و آمیختن هر یک در کار به شکلی می باشد که بتواند به نقش موجود بعد یا ابعادی بدهد و برجستگی و فرو رفتگی هایی را روی آن تولید نماید. بعبارتی دیگر از این رنگ ها و وسایل برای بوجود آوردن ساختار بصری چشم نواز و متنوع استفاده می کنند. این نوع دکود از کشور ایتالیا منشأ می گیرد. با اندکی دقت به طراحی داخلی منازل سلطنتی و کاخ های قدیمی در دنیا، خصوصاً کاخ های موجود در کشورهای انگلیس و ایتالیا، رد پای این هنر ستودنی را درمی یابید.

انواع پتینه کاری

پتینه کاری شامل انواع مختلف برجسته یا تخت (فلت) می شود که با توجه دکوراسیون داخلی انتخاب می شود. همچنین هنر پتینه کاری به دو نوع اصلی کلاسیک و مدرن تقسیم می شود. مدل کلاسیک بطور کلی هنر پتینه کاری‌ صورتی قدیمی به خانه می دهد. پتینه کاری ورقه طلای برجسته که در گذشته کاربرد بالایی دارد، یکی از أنواع این مدل به شمار می رود. در یکی از انواع پتینه کلاسیک می‌توان نقش و نگار دارای ترک را روی سطوح مختلف انجام داد. یکی از أنواع پتینه که توجه بسیاری را جلب کرده است، کهنه کاری می باشد و با بهره گیری از این ترفند می‌شود دیوار و  اثاث خانه را به یک قطعه‌ی آنتیک مبدل کنیم. انجام این هنر از طریق  از یک روغن مخصوص که نام آن شاپون (یا شاپان) می باشد روی سطوح مختلف انجام می شود. در مدل های هنر پتینه ،از طرح های ابر، باد و آسمان یا فرشته به عنوان یک الگو استفاده می‌کنند و یا می‌شود با بهره گیری از روش های رنگ آمیزی، طرح چوب یا طرحی نقره‌ای را اجرایی کرد. به علاوه هنر پتینه کاری را روی سطوح مختلف می توانیم اجرا کنیم. صورت خارجی و داخلی کلیساها عموما از این صنعت بهره گرفته اند.

پتینه کاری به سبک کلاسیک

پتینه کاری با ورق طلا یا لکه های کلاسیک که در گذشته بسیار محبوب بودند. اما امروزه دیگر محبوبیتی ندارد. در این سبک، محیط اطراف جلوه ای وینتیج پیدا می کند. استفاده از خمیر پتینه و ورق های طلا، برنج، روی و مس برای برجسته شدن طرح های کلاسیک رایج است. راه رسیدن به این سبک این است که ابتدا خمیر پتینه را با وسیله ای به نام لیز روی آن می ریزیم و با ابزار و وسایل مخصوص طرح مورد نظر را روی آن اعمال می کنیم.   پتینه کاری

هنر پتینه کاری در معماری نوین

با گسترش طراحی داخلی و نوآوری روش های جدید و به علاوه مواد جدید، افکت های جدید و جالبی به رنگهای مرتبط با پتینه کاری اضافه شده است و نمای دکوراتیو و زیبایی را به آنها می دهد، بهره گیری از رنگها و جلوه های متنوع و جذاب در هنر پتینه تغییری جدید در حرفه معماری ایجاد کرده است و همواره در حال تکامل و پیشرفت می باشد. در حرفۀ پتینه کاری ساختارها و جلوه های متنوع و زیبایی از طریق رنگها و ابزارهای گوناگون و عوامل دیگری مانند خلاقیت فردی روی سطوح مختلف نگارش می شود و به طراحان این امکان را می دهد که یک دیوار بی روح را به سطوحی زیبا تبدیل نماید. الوان دکوراتیو یا پتینه تفاوت را امروزه حاصل کرده است. به عبارتی دیگر می توان گفت عامل تفاوت میان خانه ها از همدیگر می باشند. همچنین نیازی به نقش های آماده بازاری جهت پوشانندگی نمی باشد. بنا بر این هر سلایق و احساسات متنوع می تواند به پوششی هنری مبدل شوند. همان‌طور که احساسات و طرز فکرها با هم تفاوت دارد، باید افکت ها نیز با یکدیگر متفاوت باشند. با پیشرفت امکانات این امکان وجود دارد که تکنولوژی و فناوری را با هنر تلفیقی و نقش هایی نوین بوجود آوریم.

هنر پتینه کاری چه مزیت هایی دارد؟

علت گسترش این دکور مزیت هایی می باشد که نسبت به دیگر نقش های داخلی یا خارجی خانه ها دارد. اصلی ترین مزیت آنها امکان وجود نقش های جذاب مطابق دیدگاه افراد و به صورت شخصی، می باشد. بهره گیری از کاغذهای دیواری یا الوان، طراحان را مجبور به گزینش از یک مجموعه مشخص می کند. در شرایطی که صنعت پتینه کاری درست مثل یک اثر ساخت دست هنرمند، منحصر به یک شخص می باشد. همچنین انجام پتینه کاری روی سطوح مختلف امکان پذیر می باشد. پوشش ترک های دیوار و سقف ها نیز از مواردی هستند که به مزیت ها آن می افزاید. پتینه کاری در کمترین زمان قابل انجام است و مشکلاتی مثل بوی رنگ یا ریختگی مواد رنگی در خانه وجود ندارد. همچنین آثار پتینه کاری را می توان شستشو کرد و در هر قسمت از نمای دیواره ها بدون هیچ مشکلی، قابل انجام می باشد. همچنین به دلیل بهره گیری از ساختار و رنگ های گوناگون نسبت به سایر سطوح که از طریق رنگ یا کاغذ دیواری می پوشانند ؛ کمتر دچار آلودگی می شود. اگر سطح پتینه دارای صدمه باشد، بازسازی ساختمان آن در سریعاً و بدون وجود آثاری، قابل انجام می باشد. همچنین دربارۀ برخی از پتینه های دارای برجستگی قابلیت رنگ آمیزی مجدد و یا تغییر رنگ سریعاً انجام می شود.  

پتینه کاری چه تفاوتی با کاغذ دیواری دارد ؟

استفاده از کاغذ دیواری گسترده ترین مدل دکور داخلی در خانه های کشورمان جهت پوشش دیوار ها می باشد. اما با توجه به برتری هایی که آثار حاصل از پتینه نسبت به کاغذ دیواری دارا می باشند، به عنوان جایگزینی مناسب برای کاغذ دیواری به شمار می رود. ایکی از مهمترین مزایای پتینه کاری عمر بالای آن می باشد. همچنین افراد می توانند لایه های جدید پتینه را بطور مستقیم بروی لایه های قبلی مورد استفاده قرار داد. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، سایر مقالات آمیتیس نگار را دنبال کنید و یا با همکاران ما تماس بگیرید.

پتینه کاری روی چوب

همانطور که گفتیم پتینه کاری به معنای ایجاد طرح هایی با رنگ های مختلف بر روی سقف یا دیوار است. وقتی می خواهید با پتینه کار کنید، باید روی این تمرکز کنید که کدام قسمت از خانه باعث زیباتر جلوه دادن پتینه می شود. یکی از نکاتی که در مورد پتینه کاری وجود دارد این است که خیلی ها فکر می کنند پتینه کاری فقط روی دیوارهای گچی انجام می شود. اما یکی دیگر از کاربردهای پتینه کاری انجام آن روی چوب و فلز است. پتینه کاری روی چوب بخشی از هنرهای سنتی است که روی میزهای قدیمی، جعبه های تزیینی و … انجام می شود، کار پتینه کاری روی چوب مهارت و مهارت زیادی می خواهد. پس اگر می خواهید این کارها را در هر قسمتی از خانه انجام دهید، از یک متخصص کمک بگیرید.
به این صفحه امتیاز دهید